Friday, 19 August 2011

CADANGAN HADIAH HARI JADI TEMAN LELAKI

Buat pertama kalinya entry aku kali ni bukan pasal novel aku. Saje je nak ubah selera kejap, lagipun tengah tak de idea...hahahhaha... 
Kawan-kawan aku selalu sangat mintak idea dari aku, terutamanya bab-bab nak bagi hadiah. Kadang-kadang tu sampai naik pening pikirkan hadiah apa yang sesuai nak dicadangkan. Yelah kawan punya pasal, lagipun bagi cadangan je, free tak payah nak kuar duit ke apa. Kalaulah memberi cadangan ni kena keluarkan duit memang mati hidup semula pun aku takkan bagi. hahaha...(AHH...apalah yang aku melalut ni)...
Baru-baru ni kawan aku tanya hadiah apakah yang sesuai nak bagi dekat boyfriend dia. Aku ni bila dah bab nak bagi pakwe ni, barang-barang lelaki confius sikit, maklumlah orang tengah solo, single mingle...hahahha...
Kebetulan pula sekarang dekat rumah dah ada modem, (adik aku pye) aku serve internet mana tahu kalau-kalau ada idea pasal benda ni. Sekali aku terjumpa satu blog ni, dia ada cerita pasal hadiah hari jadi tok pakwe, hehehehe...so apa lagi aku pun copy bulat-bulat bagi dekat kawan aku ni...
Jadi... dalam entry aku kali ni, aku nak share dekat sesiapa yang berminat nak baca blog aku ni apa yang aku dah copy ni...hahahahaha...pemilik asal jangan marah sebab saya share bahan awak ni....hehehe....

Antara cadangan yang paling meletup yang aku dapat dari satu blog ni, diorang kata, kalau nak bagi lelaki hadiah yang paling common sekali adalah....gadget.... Antara cadangan gadget adalah seperti berikut: 
  • iPod touch
  • Iphone
  • sony psp
  • sony ps3
  • Remote-Controlled Flying Helicopters
  • Apple MacBook
  • Samsung 50-Inch Plasma HDTV
  • Outdoor Home Theater Kits
  • Banyak sangat sampai tangan aku x larat nak copy...hahaha...yang dekat bawah adalah cadangan yang paling awesomelah...untung lelaki yang dapat ni dari awek diorang...hehehehe....
  • EyeClops Night Vision Infrared Stealth Goggles
hoho siapa yang tak terliur tengok benda ni weh..

The EyeClops Night Vision goggles let you see in total darkness using infrared lights, all while giving you that special Terminator look. Two attachments allow visibility 10 or 20 feet ahead—the 10-footers give off no light, the 20s show some small red dots. I tried them on in a pitch black room and saw every poster on the wall easily. sumber dari gizmodo
Terus-terang aku katakan, kalau hadiahkan pakwe gadget macam ni, memang sah dia makin sayang dekat awek dia. Terus diajak nikah masa tu jugak...hahaha...(aku lebih suka gunakan perkataan nikah daripada kahwin). 
Tambahan pula, memang terbukti bahawa kaum adam ni memang menggilai barangan gadget ni...yelah, setiap kali aku jalan-jalan dekat Mall kedai gadget mesti penuh dengan kaum adam ni. Kaum hawa pun ada jugak tapi kureng lah...hehehehe....

Cadangan hadiah yang seterusnya yang aku copy dari satu blog ni adalah....minyak wangi....jangan sangka perempuan aje suka minyak wangi. Ada jugak lelaki yang suka minyak wangi. Yelah, diorang pun nak jugak berbau wangi. Aku tak pula cakap lelaki ni berbau busuk. hehehehe...komen lebih-lebih ada jugak yang bagi penumbuk sebijik dekat muka aku yang comel ni...hahaha....Setelah aku baca blog tersebut, rupa-rupanya ada jugak jenama lain selain Dunhill...sme minyak atar, (dulu2 ayah aku suka pakai minyak atar masa nak pergi masjid)...hehehehe....
Antara cadangan minyak wangi adalah seperti berikut: 
  • Dunhill Fresh
  • silver shadow Davidoff
  • Unforgiveable by Sean Puffy Combs
hohoho aku usya harga minyak wangi ni dekat lelong.com.my RM50 je.. hoho biar betul




Cadangan hadiah yang seterusnya adalah...jam tangan....
memandangkan lelaki akan kelihatan agak pelik jika memakai banyak aksesori seperti wanita maka jam tangan merupakan aksesori yang cukup bergaya untuk digayakan oleh setiap lelaki. Kata-kata yang aku ambil dari blog tersebut adalah, 
"lelaki ni, selagi barang tu tak rosak selagi tu dia tak tukar," 
 Antara cadangan jam tangan adalah seperti berikut: 
  • Fossil
  • GUESS

hohoh semenjak mengenal apa itu telefon bimbit.. aku dah tak pakai jam


Cadangan hadiah yang lain-lain adalah seperti: 
  • A Louis Vuitton wallet
  • buku-buku motivasi
  • baju batik
  • set baju melayu utk hari raya nanti…
  • Personalized Embroidered Leather Dopp Kit
Selain tu jugak ada ugak yang cadangkan hadiahkan senaskah Al-Quran @ tafsiran&terjemahan Al-Quran...
Hmmm...tak pernah aku terpikir bila nak bagi hadiah. Yelah aku asyik pikir benda yang orang tu boleh kelek dan bawak kemana sahaja. Dan aku fikir, kalau nak hadiah al-Quran ni masa bagi hantaran aje...huhhuhuhuhu....

Setakat ni, itu saje lah yang dapat aku kongsikan bersama. Sekiranya aku ada maklumat yang lain akan aku update disini. hehehehehe...Kepada sesiapa yang sudi menjengah blog aku ni, terima kasih banyak-banyak. hehehehe... Sekian dari aku, Cik A.N.....


1 comment:

  1. Antara pilihan jam, boleh juga hadiahkan JAM TAWAF sebagai hadiah : )

    http://www.muslimchoices.com/?li=27&p=jam_tawaf_iftinan

    ReplyDelete